Exigim l’absolució 27 i més

Divendres 26 de març és prevista la primera sessió del judici oral del cas repressiu 27 i més; s’han citat les persones encausades per valorar una possible conformitat amb el ministeri fiscal. A la IAC considerem que una conciliació passa per la retirada de tots els càrrecs.

L’origen d’aquest procés repressiu és la denúncia presentada per l’equip de govern de la UAB contra els estudiants per la tancada a l’edifici del rectorat, l’abril de 2013. La mobilització reivindicava l’acompliment dels acords del Claustre de la UAB (des 21 i 22 de març de 2013) en favor de la universitat pública.

El rector Ferran Sancho (2012/16), va reclamar una indemnització per responsabilitat civil d’uns 380.000 euros. La intervenció de fiscalia va imputar a 27 persones, 25 estudiants i dos membres del Comitè d’empresa (un del PAS i un del PDI), amb sol·licitud de penes de presó d’entre 11 i 14 anys. En total les penes de presó sol·licitades per fiscalia superen els 300 anys.

Durant el transcurs de la instrucció la UAB no va poder acreditar les despeses denunciades. Per altre part la denúncia de fiscalia es basa, sense cap fonament, en l’existència d’un presumpte grup criminal que forma una estructura il·legal que actua de manera coordinada i organitzada per anar en contra dels interessos de l’administració pública i impedir la governança a la UAB.

Des de la IAC exigim el tancament d’aquest procés repressiu i l’absolució de les persones encausades, ens solidaritzem amb les afectades i animem a la participació en totes les mobilitzacions de protesta contra la repressió que afecta el nostre país.

Divendres 26, a les nou del matí, una representació de la IAC serà als jutjats de Sabadell per a donar suport a les persones encausades.