Reclamem la fixesa (A.Barbens, Els matins)

Assumpta Barbens, secretària general d’IAC-CATAC, entrevistada per TV3 al programa Els matins el dilluns 29 de juny.

Barbens creu que la sentència del Tribunal Suprem que estableix que els interins que portin més de tres anys cobrint una plaça de l’administració passin a ser indefinits és continuista, i aplica el que ja va dir el Tribunal de Justícia de la Unió Europea. “Reclamem la fixesa dels interins” (redacció TV3).

La IAC, el passat 28 de maig, es va posicionar, per a què tot el personal amb més de tres anys de prestació de servei romangui en el lloc de treball: que el personal que estigui contractat més de tres anys adquireixi la condició de fixe. I evitar que l’estabilització suposi una excusa per a la “laboralització” de places de funcionaris; assegurar els principis d’igual treball, igual salari, igual contracte.

 

Segons la secretària general d’IAC-CATAC a aquesta situació excepcional cal aplicar-li mesures excepcionals: una mesura transitòria que reconegui l’estabilitat i la fixes de les persones treballadores.