El 23 de juliol, HEM DE VOTAR!

Hi ha molts motius per mobilitzar-se el 23 de juliol, us en destaquem 10:

1. Per derogar la reforma laboral. Hem de votar contra els partits de la reforma laboral en contra de la classe treballadora i els que l’han mantingut fins ara. 

2. Pels drets de les dones i els de tots. Hem de votar contra els partits que volen limitar els drets sexuals i reproductius, que volen eliminar o derogar les conquestes que han costat tant d’aconseguir: hem de votar per incrementar drets no reduïr-los!

3. Per eliminar la repressió. Hem de votar contra els partits de la repressió i els de la “llei mordassa”, mantinguda pel gobierno más progresista de la historia. Hem de votar contra els partits que mantenen sistemes judicials repressors per perseguir les dissidències. Hem de votar contra els partits que mantenen policies violentes que agredeixen tot perseguint el dret a la protesta.

4. Per superar el 155 i per la república catalana. Hem de votar contra els partits del 155 i de la segona restauració borbònica, hem de votar per dir clarament que el règim del 78 i els partits que el sostenen són el gran pacte de les elits que ens empresona. En contra d’una monarquia corrupta i els partits que la justifiquen, la república catalana.

5. Per la vida del migrants i contra el racisme. Hem de votar contra els partits que justifiquen l’assassinat de migrants a les tanques frontereres, els que permeten que s’ofeguin al mar, els que els volen sense drets però com a mà d’obra barata. Hem de votar per tancar els CIEs.

6. Per unes condicions de vida dignes. Per la renda bàsica universal, pel dret a menjar cada dia, per un sostre on viure i una sanitat pública i de qualitat per tothom.

7. Per l’escola, la universitat i la cultura. Per una escola pública, de qualitat i en català, que no segregui. Per una universitat on s’hi pugui accedir sense barreres econòmiques i que no estigui al servei de les empreses. Per una cultura que no separi, que no jerarquitzi, que sigui popular i alhora muti sense abandonar les seves arrels, llengua i tradicions pròpies.

8. Per la sostenibilitat ambiental. Hem de votar contra els que volen eliminar les polítiques que fan front al canvi climàtic i neguen la crisi ecosocial. Hem de votar pel benestar de les persones i per la continuïtat dels hàbitats i la defensa del territori.

9. Per construir república democràtica i social. Hem de votar per combatre la monarquia espanyola i els interessos de les classes dominants (les d’aquí i les d’allà). Contra l’autoritarisme i l’auge dels populismes d’extrema dreta, més drets, més llibertats, més treball, més democràcia, més repartiment de la riquesa i més república.

10. Per la dignitat i la memòria. Hem de votar perquè no tornin els anys més foscos, els de les morts a les cunetes i els nínxols de Cuelgamuros. Per qui hi va deixar la vida, pels afusellats a les tàpies, per tot el patiment de l’exili, perquè caldrà tornar a sortir al carrer a defensar les llibertats però no podem deixar que les urnes els sobrerepresentin. I si tu no votes, el seu vot val per dos.

 

Hem alçat la veu, hem lluitat, hem omplert els carrers: i ara toca omplir les urnes de vots!

Ofeguem el neofeixisme, l’onada conservadora i els partits del règim del 78 amb els vots per la llibertat!

Guanyem altra vegada a les urnes, una vegada més, i tantes vegades com faci falta!