Tarragón al “No ho sé” de RAC1

Dimarts 9 de gener, al vespre, dins del programa “No ho sé” editat per Anna Vallhonesta, l’emissora de ràdio RAC1 va emetre l’entrevista a Xavi Tarragón (FTC-IAC). X. Tarragón és auxiliar d’infermeria (TCAI) de l’Hospital del Mar i membre del Comitè d’empresa.

El programa de A. Vallhonesta girava en torn dels contagis de grip, covid (i altres virus) que segueixen saturant els hospitals i CAPs. “No ho sé” va cercar informació de primera ma dels efectes d’aquest augment de contagis a l’Hospital del Mar.

Per a Tarragón el problema és de manca de previsió i pressupost. És un problema de model i considera que cal donar-li una volta de 180º

Segons aquest delegat sindical de la FTC-IAC el personal està esgotat; evidencia un increment en les ILT (baixes) i ho relaciona amb un esgotament físic i mental denunciant que des de la pandèmia no hi ha hagut descans.

En Xavi Tarragón denuncia, també, la manca de recursos a la sanitat que està afectant a l’assistència primària i ara mateix, molt especialment, a les urgències. És denúncia el desbordament de les urgències a l’Hospital del Mar on, segons aquesta font, han arribat a coincidir una seixantena de pacients amb acumulacions de més de 24h a urgències sense derivació. Aquesta acumulació ha arribat fins hi tot a les 150h. Actualment l’Hospital del Mar està desprogramat cirurgies no urgents degut a l’augment d’infeccions per virus respiratoris.