IAC es reuneix amb els grups parlamentaris per uns pressupostos socials

La IAC es va reunir en el Parlament de Catalunya el 21 de novembre amb els grups parlamentaris de la Comissió de Polítiques Digitals i Administració Pública (CPDAP) per a traslladar-los les reivindicacions del sector públic, especialment dels sectors de sanitat, educació i administració i demanar-los suport i responsabilitat en el marc de la negociació dels pressupostos 2019.

Marc Casanovas, Assumpta Barbens i Mariano Hidalgo al Parlament de Catalunya

Per part de la IAC varen participar en aquesta trobada en Marc Casanovas, portaveu de la IAC i representant de USTEC-STES(IAC), l’Assumpta Barbens, portaveu de la IAC i secretària general de IAC-CATAC, i en Mariano Hidalgo, representant de CATAC-CTS/IAC. Pel que fa als grups parlamentaris membres de la comissió varen assistir representants de tots els grups excepte el PP.

La IAC va instar els grups parlamentaris a que el Govern compleixi les resolucions parlamentàries revertint totes les retallades i retornant les pagues robades als treballadors i treballadores públics.

Vam exposar que l’actual equip de Funció Pública del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, amb el conseller Puigneró al capdavant, ha menystingut els esforços dels treballadors públics durant aquests temps de crisi i excepció política i que no acceptarem acords que signifiquin pèrdua de poder adquisitiu ni cap retallada. Volem que ens tornin el que ens han robat i que el Govern compleixi les resolucions que ha votat el Parlament de Catalunya. Més enllà d’aprovar propostes de resolució, cal fer-les complir. El Parlament ha d’exigir el seu compliment, perquè sinó on queda la força parlamentària?

La IAC pensa que més enllà de la qüestió purament econòmica, és una qüestió de dignitat i de defensa dels serveis públics amb un retorn, com a mínim a les plantilles del 2010 i una estabilitat del personal. Cal reduir l’alt índex de precarietat amb un pla de consolidació real del personal interí de tots els sectors.

Vam exposar-los que devant la nostra proposta de consolidació de personal interí Funció Pública només dóna una resposta: no tenim competències. Per això vam exigir als grups parlamentaris que davant aquesta  situació excepcional que s’ha enquistat en l’administració pública, on més del 30% de les plantilles estan en precari des de fa molts anys, cal que el Parlament faci una llei a l’empara de l’article 61.6 de l’EBEP. Un sistema d’oposicions justes per a les persones interines, que no signifiqui un ERO encobert i que consolidi a les treballadores que estan treballant, alhora que cal ampliar l’oferta de places per donar resposta a la manca de personal que hi ha actualment en els serveis públics i que afecta a la seva qualitat en temes tan bàsics i fonamentals com la sanitat, l’educació o l’aplicació de la Renda Garantida de Ciutadania entre d’altres.

Els grups parlamentaris es van mostrar d’acord en que cal revertir les retallades. Ara doncs és el moment que els responsables polítics es moguin.

Nosaltres juntament amb molts altres actors i moviments no ens aturarem. Convoquem a la vaga del sector públic el 29 de novembre, a totes les treballadores i demanem a totes les forces sindicals que encara no hi són que s’hi sumin. Juntes som més fortes, però juntes per guanyar drets.

Més informació: